Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mnogobrojna događanja očekuju Opatijce i njihove goste za Dan grada

12.07.2018.

11:32

Autor: Olivera Vinković

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Opatija 25. srpnja slavi Dan grada i zaštitnika Svetog Jakova. Opatijce i njihove goste očekuju mnogobrojna događanja. Tradicionalno će se održati manifestacija "Carski grad" - glazbeno scenski spektakl, koji vraća u razdoblje kada su u Opatiji šetale gospođe u krinolinama.

Jedno od mnogobrojnih događanja ovoga slavlja najavljuje direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić:

"Tradicionalno će se održati manifestacija "Carski grad", znači jedan glazbeno scenski spektakl, koji nas vraća u povijest, u razdoblje kada se u Opatiji šetalo okrunjene glave, gospođe u krinolinama, a gospoda u frakovima.

Za razliku od dosadašnjih izdanja "Carskih gradova", prvi puta će se manifestacija održati vani, u ulici Maršala Tita, koja će postati šetalište te jedna velika pozornica na kojoj će se na 15 lokacija održavati različiti programi i na kojima sudjeluje preko 200 sudionika.

U Opatiju dolaze brojne skupine iz Trsta, Venecije, Balaton firera, žandarmerija iz Koruške, gradske straže, gradska straža iz Bad Ischlaa, grofovi iz Slovenije, gradska straža iz Bakra, plemenitašti iz Gornje Rijeke, gosti iz Topuskog i brojne druge kostimirane skupine", najavljuje Petričić.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.