Hrvatski radio

Radio Rijeka

Modernizacija terminala na Škrljevu

04.09.2013.

18:00

Autor: Hina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uprava Luke Rijeka potpisala je Ugovor za izradu projektne dokumentacije za terminal Škrljevo, investiciju vrijednu više od 40 milijuna eura.

Ugovor je potpisan sa zagrebačkim arhitektonskim projektnim uredom Randić i suradnici, a posao je dobiven na javnom natječaju raspisanom u lipnju 2013. godine. Ukupna cijena ugovorenog posla iznosi 4,845 milijuna kuna, a rok za izradu projektne dokumentacije je 300 dana.

U dokumentaciji će biti projektirana gradnja pozadinskoga kontejnerskog terminala, rekonstrukcija postojećih kolnih i manipulativnih površina, rekonstrukcija postojeće i gradnja nove infrastrukture, formiranje novih operativnih platoa, gradnja novih i rekonstrukcija postojećih skladišnih kapaciteta, gradnja nadstrešnica za skladištenje i manipulaciju robom, upravne zgrade, sadržaja za zaposlenike te ostali potrebni prateći sadržaji.

Planirana ukupna vrijednost investicije na terminalu Škrljevo premašuje 40 milijuna eura, a ovim ugovorom učinjen je novi korak ka modernizaciji lučkoga pozadinskog terminala na Škrljevu. To će značajno povećati kapacitete Luke Rijeka, osobito u kontejnerskom prometu, zaključuje se u današnjem priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.