Hrvatski radio

Radio Rijeka

Modna šetnja kroz vrijeme na Filozofskom fakultetu u Rijeci

13.10.2016.

11:47

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako povijest može biti zanimljivija i studentima i profesorima, danas i sutra pokazat će studenti povijesti s riječkog Filozofoskog fakulteta. Tema ovogodišnjih Dana povijesti je "Moda kroz povijest".

Udruga studenata povijesti "Malleus" organizira na Filozofskom fakultetu dvodnevna predavanja na temu "Moda kroz povijest". Projekt je financiran novcem Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, a sudjeluju studenti iz Rijeke i Zadra. 

Odazvali su se i pojedini profesori s odjela povijesti i kroatistike koji će održati predavanja na temu mode, a kako su naglasili i studenti i profesori, jedna od zadaća skupa je približiti povijest onima koji se njome ne bave te prikazati neku drugu vremensku dimenziju pojedinog povijesnog fenomena.

Neke od tema, poput njemačkih vojnih uniforma iz prvog svjetskog rata te popularne "bubi" frizure dio su povijesti koje možda nema u knjigama no, povijest su doista obilježile.

Bit će zanimljivo, rekla je voditeljica projekta Elena Salaj, jer putovanje počinje u antičko doba i vodi sve do Coco Chanel i njezine nezaobilazne male crne haljinice, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.