Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:46 / 14.07.2019.

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

"Modni ormar carice Sisi" u Opatiji

Foto: Grad Opatija

Foto: Grad Opatija

Foto: - / -

Jedinstvena izložba naziva „Modni ormar carice Sisi", po prvi put u Hrvatskoj, pokazat će ne samo odjeću ove poznate povijesne osobe već i modu toga vremena, a kroz nju i presjek jednog vremena koje je obilježilo ove naše prostore.

Posjetitelji će moći vidjeti kako je izgledala caričina odjeća za svakodnevicu, ali i za posebne prigode, kao što je vjenčanica ili, pak, odjeća za sprovod te druge detalje i nakit. Među izlošcima ima i originalnih dijelova, kao što su ukrasi na tkanini i odjeći, a dio izložbe čine i budimpeštanski novinski članci o dolasku Sisi u Opatiju.

Izložba se otvara večeras u opatijskoj Švicarskoj kući u 20 sati, a nastavak će uslijediti jedinstvenom modnom revijom koja će se održati u 21 sat i 30 minuta na prostoru opatijskog Parka Angiolina. Posjetitelji će, predvođeni naratorom, moći prošetati parkom i razgledavati haljine. Haljine će, osim mađarskih dama, nositi i Daniela Gračan, Antonela Malis, Ivana Grabar, Ema Gračan, Vera Aničić, Vivian Jurković i djelatnice opatijske gradske uprave. 

Izložba će za javnost biti otvorena svakodnevno od 17 – 21, vikendom od 10 – 12 i 17 – 21 sat, a ponedjeljkom će biti zatvorena. Cijena ulaznice bit će simboličnih 20 kn.

Poziv na izložbu i modnu reviju upućuje ravnatelj Festivala Opatija koji je organizator događanja, ravnatelj Ernie Gigante Dešković:

Modna Sisi, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.