Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mogu li promijeniti sebe i time utjecati na bolest?

09.11.2015.

12:34

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Liga protiv raka primorsko-goranske županije obilježit će studeni, Mjesec borbe protiv raka, nizom stručnih predavanja na kojima možete naučiti kako promjenom stila života možete utjecati na pojavu i razvoj bolesti.

Od različitih vrsta karcinoma u Hrvatskoj godišnje oboli oko 20 tisuća ljudi, a na drugom su mjestu uzroka smrtnosti u Primorsko-goranskoj županiji. Karcinomi pluća najčešći su kod muškaraca, dok su kod žena na prvom mjestu karcinomi dojke.

Tradicionalno, radi se o edukacijskom programu o zloćudnim bolestima, a cilj je kroz različite teme pružiti korisne informacije o mogućnostima zaštite i unapređivanja vlastitog zdravlja kroz psihofizički boljitak. U potrazi smo za odgovorima na pitanje: Mogu li promijeniti sebe i time utjecati na bolest?, odnosno Kako pozitivno razmišljanje može utjecati na liječenje i zdravlje?

Već u utorak, 10. studenoga, u 18 sati, u riječkoj Gradskoj vijećnici bit će riječi o tome kako mijenjati sebe i tako utjecati na bolest.

Tijekom mjesec dana govorit će se i o zdravim stilovima života, prehrani, dobrobitima fizičke aktivnosti, prevenciji i liječenju raka debelog crijeva te novim spoznajama i načinima liječenja raka pluća. Više o programu i aktivnostima županijske Lige protiv raka možete doznati ovdje, a poslušajte i zašto tvrdimo da se promjenom stila života može izbjeći trećina karcinoma:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.