Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Moja odluka - moja budućnost": akcija za mlade Gorskoga kotara

21.11.2017.

12:33

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studeni je mjesec kada se za učenike završnih razreda deset osnovnih škola s područja Delnica te šest općina Gorskog kotara, organiziraju tradicionalni sportsko- edukativni susreti pod nazivom "Moja odluka - moja budućnost", čiji je cilj ukazati na opasnost od raznih vrsta ovisnosti.

Program susreta i ove su godine u suradnji s goranskim obrazovnim ustanovama organizirali djelatnici školske medicine, Crvenog križa te policijske postaje iz Delnica.

Zbog brojnosti sudionika projektne su aktivnosti i ove godine organizirane na dvije lokacije, u sportskim dvoranama škola iz Ravne Gore i Fužina, a natjecateljskim disciplinama i igrama nastoji se poticati suradnja i tolerancija među učenicima.

O važnosti akcije "Moja odluka - moja budućnost", ravnateljica fužinske Osnovne škole "Ivanke Trohar" Jasna Štimac kaže: "Akcija "Moja odluka - moja budućnost" traje već četvrtu godinu. Pritom organiziramo sportske susrete, a cilj je pokazati mladima kako odabrati pravi put k boljoj budućnosti kroz sport, druženje i zabavu. Budući da je studeni mjesec borbe protiv ovisnosti, i spomenutom akcija je jedan od načina kojom želimo ukazati kako odabrati pravi put."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.