Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Moje mjesto pod suncem" za uređenje dječjeg prostora na Pećinama

18.11.2020.

13:42

Autor: Neva Funčić

Maketa prostora o kojem sanjaju u Moje mjesto pod suncem (Foto: MMPS / FB)

Maketa prostora o kojem sanjaju u Moje mjesto pod suncem (Foto: MMPS / FB)

Foto: - / -

U našem gradu postoje djeca koja nemaju svoju sobu, nemaju računalo, nemaju igračke, a nerijetko nemaju niti suh i topao dom i kvalitetnu hranu za svoj razvoj. Pridružite se borbi protiv dječjeg siromaštva i socijalne isključenosti i podržite "Moje mjesto pod suncem"!

Kampanjom "Moje mjesto pod suncem" skuplja se novac za uređenje i opremanje višenamjenskog objekta, solidarnog centra, na Pećinama, površine 380 m2, u kojem bi djeca dobila sadržaje koji su im prijeko potrebni za razvoj u smjeru njihovih potencijala, a ne njihovg socijalnog okruženja.

Podaci za uplatu: IBAN: HR1924020061500087226Model: HR00Poziv na broj: 2020Opis plaćanja: Kampanja Moje mjesto pod suncem

Cilj kampanje je skupiti 1,2 milijuna kuna do kraja 2020. godine. Otvoren je donatorski broj telefona 060 80 20 25, a možete pomoći izravnom uplatom na račun namijenjen za potpuno uređenje i opremanje višenamjenskog prostora u kojem bi djeca dobila sve sadržaje i podršku koju trebaju. 

Prostor je ustupilo Sveučilište u Rijeci, koje je partner donatorske kampanje što se provodi u organizaciji udruge Centar za kulturu dijaloga te uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Svaka je pomoć dobro došla, kaže Sandra Grozdanov iz Centra za kulturu dijaloga. Programom potpore djeci starosti od 6 do 16 godina sada je obuhvaćeno pedesetak djece, a samo u Rijeci ih je više od 500 u riziku od siromaštva.

Grozdanov upozorava da su upravo djeca u vrijeme korona krize najranjiviji dio društva. Poslušajte razgovor:

Sandra Grozdanov za Moje mjesto pod suncem, pripremila Neva Funčić

Foto: Moje mjesto pod suncem / FB

Foto: Moje mjesto pod suncem / FB

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.