Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Moji prijatelji iz Fortice": projekt koji je postao život

23.12.2015.

14:31

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt "Moji prijatelji iz Fortice" drugu godinu spaja Centar za rehabilitaciju Fortica, Osnovnu školu Kraljevica, Dječji vrtić Orepčići i lokalnu samoupravu. U okviru projekta riječ je odavno postala praksom, a i rezultate dokazuju javno.

"Moji prijatelji iz Fortice" je program čiji je cilj provedba strukturiranih zajedničkih aktivnosti djece predškolskog i školskog uzrasta i korisnika Centra te senzibiliziranje djece i mladih za posebne potrebe djece s poteškoćama u razvoju i odraslih s invaliditetom.

Program Centra i suradnika u Domu kulture i sporta u Kraljevici počet će u 17:30.

Projekt, kojeg je ove godine verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, pokazuje opravdanost već drugu godinu, a rezultate zajedničkih druženja pokazuju drugu godinu na božićnom programu izložbom likovnih i čitanjem literarnih radova. 

Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Fortica Vesna Đujić ističe da projekt znači više posla, ali je ugodno vrijeme koje korisnici provode u Centru u druženju s djecom izuzetno korisno svima. Đujić se nada da će i osnivač, Primorsko-goranska županija, u budućnosti projekt i bitnije financijski podržati. Troškove sada podmiruju skromno iz redovnih sredstava, a da bi projekt išao naprijed trebalo bi platiti stručne osobe koje bi unaprijedile projekt. 

Kako uvijek ima prostora za korak naprijed, tako će u idućoj godini Centar surađivati i s Udrugom umirovljenika Kraljevice. Do tada, poslušajte u kako kraj godine dočekuje zadovoljna ravnateljica:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.