Hrvatski radio

Radio Rijeka

Monografija za 26 godina od osnutka riječke 128. brigade Hrvatske vojske

18.10.2017.

13:56

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

128. brigada Hrvatske vojske "Sveti Vid" iz Rijeke, koja je oslobodila Korenicu, branila Hrvatsku na ličkom ratištu i sudjelovala u Oluji, svoju 26. obljetnicu proslavit će u subotu 21. listopada. Kroz brigadu je prošlo 7500 branitelja, 25 ih je poginulo, a 200 ranjeno.

U subotu će obilježavanje početi u 10 sati na Mostu branitelja na Delti polaganjem vijenca. U 11 sati održat će se misa u riječkoj katedrali sv. Vida, a u 12 sati svečanost i predstavljanje monografije "128." autora Petra Trinajstića, najavio je na konferenciji za novinare Ivan Lerga, zapovjednik Druge bojne 128. brigade i predsjednik Udruge 128. brigade.

"Fotografije su radili uglavnom pripadnici 128. brigade od prvog do zadnjeg dana rada brigade. Meni osobno je zanimljivo kada promatram fotografije lica branitelja na početku, u sredini i na kraju Domovinskog rata - vidi se kako je bilo u početku zabrinutosti, ozbiljnosti, pa i straha, a na kraju je bila sreća, pa i euforija zbog ostvarenih rezultata", rekao je Lerga. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.