Hrvatski radio

Radio Rijeka

Morska rasvjeta uvale Čikat u završnici najprestižnije svjetske nagrade

24.03.2016.

13:30

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt morske rasvjete uvale Čikat plasirao se u finale najprestižnije nagrade na svijetu za rasvjetu Lighting Design Award 2016. u kategoriji najboljega dizajna rasvjete javnog prostora. Za dizajn je, zajedno sa svojim timom, zaslužan hrvatski dizajner Dean Skira.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja prve nagrade za proizvod godine u kategoriji LED rješenja, ovo je još jedno veliko međunarodno priznanje koje je Jadranka Grupa ostvarila u suradnji s hrvatskim dizajnerom rasvjete Deanom Skirom za uređenje uvale Čikat.

Osim po suvremenoj svjetlosnoj instalaciji i neospornoj prirodnoj ljepoti, uvala Čikat postala je poznata i kao prva uvala s ponudom i uslugom na razini pet zvjezdica. Nakon hotela "Bellevue", ulaganja su nastavljena obnovama boutique hotela "Alhambra" i vile "Hortensia", čime je investicijski ciklus u zoni Čikat, najluksuznijoj zoni na Lošinju, postao okosnicom lošinjskog turizma i izvan turističke sezone.

Jadranka Grupa samo je prošle godine investirala više od 51 milijun eura, a završetkom druge faze uređenja uvale Čikat učinjen je značajan napredak u pozicioniranju Lošinja kao vrhunskoga turističkog odredišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.