Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mošćenička Draga među najljepšim plažama prema "Business Insideru"

23.05.2015.

12:40

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna od četrnaest hrvatskih plaža čije je fotografije američki portal "Business Insider" izdvojio kao najljepše jest i ona u Mošćeničkoj Dragi, koja se našla na prvom mjestu. Među najljepšima je i plaža u Baški.

Hrvatska ima niz prekrasnih plaža jer je smještena uz Jadransko more - otprilike tim riječima počinje članak na njujorškom portalu Business Insider. Uz kratke opise, objavljena je galerija s 14 fotografija hrvatskih plaža, od Kvarnera do Dubrovnika.

Prva u nizu fotografija prikazuje plažu u Mošćeničkoj Dragi. "Mali obalni grad blizu Opatije, poznat po svojoj prekrasnoj šljunčanoj plaži smještenoj u podnožju Učke. Plaža nudi prekrasan pogled i sjenu borova", piše Business Insider. Nakon Mošćeničke Drage slijede Brela, Dubrovnik, pa još jedna Kvarnerska - plaža u Baški na Krku.

Poželjet ćete na put u Hrvatsku kad pogledate ove prekrasne fotografije, piše američki portal. Lijepo je znati da stranci itekako prepoznaju naše prirodne ljepote, a pitanje je - cijenimo li ih sami dovoljno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.