Hrvatski radio

Radio Rijeka

MOST: Skupe komunalne usluge nisu problem samo onima s velikim plaćama!

06.04.2018.

14:32

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: - / -

Pokušaji izvršne vlasti Grada Rijeke da građanima nametne značajna poskupljenja, bila je tema konferencije za novinare predstavnika MOST-a. Oni će u Gradskome vijeću zatražiti i ocjenu zakonitosti Odluke o zbrinjavanju otpada koja zapravo ne predviđa odvojeno prikupljanje.

Ne prihvaćaju povećanje cijene komunalne naknade jer nije riječ o "samo 16 kuna", kako kaže gradonačelnik Vojko Obersnel, već je mnogim građanima to cijena marende za tri dana, rekao je Zvonimir Peranić.

Požalio se i na lošu komunikaciju s direktoricom tvrtke Rijeka 2020 Eminom Višnić koja im ne daje pravodobno tražene informacije. Zato ne znaju hoće li podržati novo zaduživanje Grada za 185 milijuna kuna za potrebe prijestolnice kulture. "Skupe komunalne usluge nisu problem samo onima s velikim plaćama, a takvu, od 40 tisuća kuna bruto, ima i Emina Višnić", rekao je Zvonimir Peranić.

"Ako se poslovanje i upravljanje svih tih direktora gradskih tvrtki svodi na određivanje cifri poskupljenja da bi namirili neke druge potrebe, a neće izvršiti racionalizaciju, onda bi mogli krenuti od toga da sami sebi smanje te menadžerske plaće. Ako je to jedino što znaju: izračunati koliko im treba, pa onda opteretiti građane, onda im ne treba menadžerska plaća!", kaže Peranić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.