Hrvatski radio

Radio Rijeka

Motorizirani maškaroni slave četvrt stoljeća i voze dužom rutom

20.01.2016.

13:38

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

70 godina Autokluba Rijeka i 25 godina Maškaranog auto-rallya Pariz-Bakar! U povodu obljetnica sudionici subotnjeg rallya vozit će jako proširenom rutom i obići više mjesta riječkog prstena. Prognoza: zvane mrzlo, znutre sakako.

Najstarija prateća manifestacija Riječkog karnevala slavi 25. rođendan. Maškarani auto-rally Pariz-Bakar održava se neprekidno još od 1990. u organizaciji  Autokluba Rijeka, kao parodija na svjetski poznati rally Pariz-Dakar. Jedinstven je po tome što svi sudionici: natjecatelji, pratnja i suci moraju biti maskirani, a njihova prigodno dekorirana vozila posebna su priča.

Rally u subotu 23. siječnja kreće s riječkog Pariza u 10:05, na Korzu će se pokazati oko 10:30, a nakon toga moto-povorka kreće nekadašnjom rutom: od Orehovice, Svilnog, Čavala, Cernika, Mavrinci, Kukuljanova, Škrljeva, Kostrene do Grada Bakra. Spremite se na putovanje dugo 37,80 kilometara.

Borna Šmer više je doznao od Tomislava Šepića iz Autokluba Rijeka, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.