Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mountain Madness: zahtjevna brdska utrka privlači sve više natjecatelja

11.06.2017.

13:01

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treće izdanje planinske kros-utrke s prirodnim i umjetnim zaprekama "Mountain Madness" na uvjerljiv je način potvrdilo da Ravna Gora ima vrlo zanimljivu sportsko-turističku ponudu. Iako iz godine u godinu sve zahtjevnija, utrka privlači i sve više natjecatelja.

Ovogodišnji broj prijava na zahtjevnu utrku nemalo je iznenadio i organizatore iz ravnogorske Udruge mladih "Futurum montis", potvrđuje idejni začetnik atraktivnog natjecanja Edi Dadić. "Prve godine smo imali trideset natjecatelja, lani pedeset, dok ove godine bilježimo čak 175 natjecateljskih prijava. Natjecatelji su pristigli iz raznih krajeva - Šibenik, Zadar, Rab, Paklenica, Istra, Rijeka, Zagreb… Rekli bismo, iz gotovo cijele Hrvatske", kaže Dadić.    

Za uspješan prolazak staze trebalo je, kao i lani, pretrčati 7 kilometara, no pritom je bilo i dvostruko više puzanja, penjanja i preskakanja preko barijera. "Stazu smo pojačali i učinili zahtjevnijom, s petnaest postavljenih prepreka. Napravili smo nove blatne prepreke, dodali vojne mreže i barijere s provlačenjima. Sama staza je vrlo atraktivna, i mislim da je to razlog dolaska velikog broja ljudi. Naime, ovdje ne trče po ravnici, već mogu osjetiti što znači natjecati se na goranskim brdima i na pravoj stazi", tumači Edi Dadić.

Ništa manje zahtjevne od natjecanja nisu bile ni pripreme utrke i postavljanje zapreka na zahtjevnom terenu. "Pripremni posao intenzivno je trajao tjedan i pol uoči natjecanja. Doslovno se radilo tijekom cijeloga dana, pa možemo reći da je riječ o velikom pothvatu te da treba uložiti veliki trud da bi sve ispalo kako treba", zaključuje Dadić. 

Unatoč velikom poslu, ove je godine kao novitet osmišljena i utrka sa zaprekama za djecu od 1. do 6. razreda osnovne škole. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.