Hrvatski radio

Radio Rijeka

Movember u Rijeci - tko će uzgojiti najbolji sveučilišni brk?

08.11.2016.

16:43

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Movember, spoj riječi "moustache" i "november", javnozdravstvena je akcija koja se provodi diljem svijeta kako bi se podigla svijest o bolestima što zahvaćaju muški dio populacije. Cilj je što prije otkriti ih, liječiti i, u konačnici, smanjiti broj smrti muškaraca koje se mogu spriječiti.

Akcija se simbolično obilježava puštanjem brkova i/ili brade tijekom cijeloga mjeseca studenoga. Kao što to i priliči, na riječkome području u akciji su najaktivniji studenti Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, članovi udruge FOSS MedRi.

"Tijekom mjeseca organizirat ćemo edukativna predavanja u obliku ZOSS SciCaffe-a i ZOSS Filmskih večeri, predavanja će biti u Tunelu ili u Bačvi, a filmske večeri na botelu Marina. Na kraju svake večeri upriličit ćemo razgovor sa sveučilišnim profesorima", govori jedan od organizatora, student pete godine medicine Jure Šeremet.

Već tradicionalno će se održati i natjecanje za najbolji brk Sveučilišta u Rijeci. Svatko tko želi sudjelovati trebao bi se obrijati na početku studenoga i potom uzgajati brkove i/ili bradu do kraja mjeseca. Prihvatit će ipak, kaže Jure, i veterane brkonje poput onih iz Leta 3. Slike svojih brkova možete slati na movember.medri@gmail.com ili na Facebook Movember na Sveučilištu u Rijeci.

Na kraju mjeseca glasovat će se za najbolje i najmaštovitije brkove. One koji dobiju najviše lajkova čekaju nagrade, ali i sudjelovanje u izradi kalendara za 2017. godinu. Ovogodišnji Movember u Rijeci završit će Gentlemen partijem u River pubu, na kojem će biti i proglašenje pobjednika. Poslušajte što nam je o Movemberu na Sveučilištu u Rijeci ispričao Jure Šeremet:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.