Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Mozak u 21. stoljeću": pratite Tjedan mozga uživo na Zoomu i Facebooku!

15.03.2021.

10:14

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Danas počinje dvadeseto izdanje Tjedna mozga, koje je ove godine posvećeno temi "Mozak u 21. stoljeću". Zanimljiva predavanja stručnjaka iz područja medicine, psihologije i tehničkih znanosti mogu se besplatno pratiti putem platforme Zoom i prijenosima uživo na Facebook stranici događaja.

Tjedan mozga obilježava se do 21. ožujka, kao dio svjetske kampanje Brain Awareness Week. Zadnjih godina Tjedan mozga u Europskoj uniji koordinira i krovna udruga FENS (Federation of European Neuroscience Societies / Udruženje europskih neuroznanstvenih društava). 

Organizatori Tjedna mozga u Rijeci su Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Klinički bolnički centar Rijeka i Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, uz potporu Studentskog zbora riječkog sveučilišta.

Tema ovogodišnjeg Tjedna mozga jest "Mozak u 21. stoljeću", a cijeli događaj izvodit će se putem Zoom platforme i prijenosa na Facebook stranici Tjedna mozga. Za svaki događaj bit će dostupne poveznice preko kojih će se moći pristupiti zanimljivim predavanjima stručnjaka iz područja medicine, psihologije i tehničkih znanosti.

Raspored predavanja donosimo u privitku ispod teksta. Predavanja su dostupna svim zainteresiranim građanima, a za poveznicu se možete javiti na mail: rijekatjedanmozga@gmail.com.

Tjednom mozga želi se popularizirati znanja o funkcijama mozga te neuroznanosti i srodne discipline, a naglasak je na važnosti prevencije i mogućnostima liječenja neuroloških i psihijatrijskih bolesti, kao i njihovoj destigmatizaciji.

Prvi dan Tjedna mozga posvećen je utjecaju pandemije koronavirusne bolesti na mentalno zdravlje te neurološkim manifestacijama nove bolesti. Predavanja započinju u 15:30 te u 17 sati. Pogledajte raspored predavanja tijekom čitavog Tjedna mozga i poslušajte najavu prof. dr. Gordane Rubeše:

Prof. dr. Rubeša o programu Tjedna mozga, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.