Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mrak Taritaš: "Atmosfera nasilja u Hrvatskoj nije slučajna!"

28.08.2019.

13:00

Autor: Lea Domijan Fišter

Anka Mrak Taritaš (Foto: Pixsell)

Anka Mrak Taritaš (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Atmosfera nasilja i nacionalne nesnošljivosti, kakva trenutno vlada u Hrvatskoj, nije slučajna, a incidenti nisu sporadični, kako to hoće prikazati premijer Andrej Plenković, ustvrdila je danas u Rijeci predsjednica stranke Glas Anka Mrak Taritaš.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića ništa se nije pomijenilo u odnosu države, u kojoj je na vlasti HDZ, prema Istri, Kvarneru i Gorskome kotaru, rekla je zastupnica Glasa u u Saboru Nada Turina Đurić. Osim pojedinačnih donacija i potpora ponekom lokalnom projektu, sve ostalo u strateškom pogledu - ne postoji, rekla je Turina Đurić. Dodala je kako bi ova regija u turističkom i prometnom smislu trebala biti zamašnjak razvoja cijele države te podsjetila na famoznu dionicu autoceste Križišće- Žuta Lokva, čiji se projekt, kako je rekla, jednostavno izgubio.

Premijera Plenkovića je podsjetila na to kako je prije 13 godina u sličnom slučaju postupila tadašnja premijerka Jadranka Kosor, kojoj nije bilo teško otići na teren i razgovarati s ljudima.

"Jadranka Kosor je znala, za razliku od premijera Plenkovića, da 'duha' naconalizma i netrpeljivosti treba zatvoriti u bocu. Incidenti nisu slučajni, kao što nije slučajno da donedavni glavni tajnik HDZ-a u svojoj kući ima sliku Ante Pavelića", rekla je na konferenciji za novinare Anka Mrak Taritaš.

Dodala je da se duh ponovno pušta iz boce pred izbore te za netrpeljivost i nasilje optužila HDZ, a komentirala je i izjave Milorada Pupovca o kojima bruje svi medijiPoslušajte:

Mrak Taritaš: "To sustavno gradi i potiče HDZ!", pripremila Lea Domijan Fišter

Mrak Taritaš o Pupovcu, pripremila Lea Domijan Fišter

Anka Mrak Taritaš i Nada Turina Đurić danas u Rijeci (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Anka Mrak Taritaš i Nada Turina Đurić danas u Rijeci (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.