Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mrkopaljski komunalci u borbi za opstanak: riješiti dugove, zadržati ljude

05.11.2017.

12:45

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naslijeđeni poslovni problemi općinskoga Komunalnog poduzeća "Mrzle drage" obilježili su prvih pola godine mandata aktualne vlasti u Mrkoplju. Poduzeće, uz ostalo, skrbi i o funkcioniranju skijališta Čelimbaša te zimskoj službi, a uoči zime suočilo se s dužničkim i iznenadnim kadrovskim promjenama.

O problemima Komunalnog poduzeća "Mrzle drage" vijećnici Općine Mrkopalj raspravljali su u dva navrata, a zasjedala je i Skupština poduzeća. "Došlo se do toga da je iznos duga dobavljačima oko 200 tisuća kuna", kaže općinski načelnik Josip Brozović i dodaje da je Skupština direktorsku dužnost povjerila Ani Jakovac. "Krenuli smo postupno rješavati probleme. Okvirni je plan da se u narednih godinu dana riješe dugovi dobavljačima, da zadržimo postojeći broj ljudi i da poduzeće opstane", rekao je Brozović. 

Zima nije daleko, a  djelatnici poduzeća "Mrzle drage" neophodni su za funkcioniranje vučnica, staza i smještajno-ugostiteljske ponude najvećega goranskog skijališta Čelimbaše, svjestan je općinski načelnik. 

"Kada govorimo o Čelimbaši, onda se tu radi i o hostelu u podnožju skijališta, čije je uređenje Primorsko-goranska županija financirala s gotovo pola milijuna kuna  Djelatnici koja je dosad tamo radila istječe ugovor, a razmišljamo i o tome da objekt damo u najam. Teško da će Čelimbaša ove zime proraditi bez županijske pomoći. Bude li zima snježna, osobno bih volio da sve bude u funkciji, ali po tom pitanju baš i nisam optimist", naglašava.     

Razloga za optimizam ipak ima. Naime, Hrvatske šume su, kao suvlasnik tvrtke, poduzeću "Mrzle drage" povjerile održavanje dijela lovne infrastrukture. Prihod se očekuje i od Primorsko-goranske županije, za radove na biatlonskom centru Zagmajna, a Općina Mrkopalj svojim će komunalcima ugovorno povjeriti zimsko čišćenje prometnica. Javlja Nenad Lučić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.