Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mural za Korada - u spomen na vrsnog sportskog novinara

19.05.2018.

16:10

Autor: Robert Ferlin

Silvija Vujnović i Matjaž Kek uz mural za Korada

Silvija Vujnović i Matjaž Kek uz mural za Korada

Foto: - / -

Mural u spomen na prerano preminulog kolegu Korada Vujnovića izrađen je na trafostanici u Ulici Milutina Bataje na Zametu. Napravio ga je, na inicijativu ekipe okupljene oko portala i foruma "Hoću Ri" akademski slikar Eduardo Filipović Sec.

Baš kako je bilo i planirano, mural s likom Korada Vujnovića napravljen je na dan posljednje utakmice ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske, jadranskog derbija Rijeke i Hajduka na Rujevici. Uz predstavljanje umjetničkog grafita u spomen na vrsnog sportskog reportera Radio Rijeke nastupila je Limena glazba "Lovran".

Glas našeg Korada, koji je nakon kratke bolesti preminuo prije nešto više od tri mjeseca, 13. veljače, zauvijek će ostati u sjećanju brojnih naših slušateljima zahvaljujući prijenosima nogometnih utakmica i emisiji "Pod stijenama Kantride". Na Korada će nas podsjećati i ovaj mural, djelo akademskog umjetnika Eduarda Filipovića Seca. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.