Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Musical Migrations" Zorana Majstorovića i JazzIstra Orchestra u Exportu

14.09.2020.

12:49

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Zoran Majstorović (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Zoran Majstorović (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Koncert "Musical Migrations" Zorana Majstorovića i JazzIstra Orchestra održat će se u petak 18. rujna u 21 sat ispred Exportdrva na Delti, u okviru kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 EPK.

Zoran Majstorović hrvatski je gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, kompozitor i producent. Sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta.

Dobitnik je raznih nagrada: "Status" kao najistaknutiji hrvatski etno-instrumentalist, "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist te je višestruki dobitnik nagrade "Porin". Dobio je i godišnju nagradu "Miroslav Sedak Benčić" koju najboljem hrvatskom skladatelju jazz glazbe dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja te je član HZSU.

Multiinstrumentalizam u stvaralaštvu Zorana Majstorovića zauzima središnje mjesto, i to je ono što je glavna odrednica ovoga koncertnog programa: spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu.

Električna, akustična i cigar box gitara, oud, saz, ukulele, mandolina i kora, upotpunjeni zvukom jazz orkestra u novim originalnim kompozicijama, stvaraju jedinstveni glazbeni spoj.

JazzIstra Orchestra sastavljen je od vrhunskih profesionalaca koji dolaze iz Istre ili većinu svog djelovanja ostvaruju u Istri. U orkestru djeluju glazbenici iz više zemalja te ga to čini multikulturalnim orkestrom prvenstveno sa stanovišta osobnoga glazbenog naslijeđa svakog pojedinog glazbenika.

Ulaz na koncert je slobodan. Sa Zoranom Majstorovićem je razgovarala Gloria Fabijanić Jelović:

Musical Migrations Zorana Majstorovića, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.