Hrvatski radio

Radio Rijeka

Muškarac poginuo nakon što se na njega srušila spasilačka kućica

09.09.2015.

14:06

Autor: Željka Lopac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šećući plažom u Novom Vinodolskom, ispod hotela Lišanj, poginuo je Krunoslav Gačeša. Naime, ovaj je 79-godišnjak izdahnuo čekajući hitnu pomoć nakon što je na njega pala spasilačka kućica s plaže.

"Pa to mi je bratić. On je šetao u tom momentu, kad se ta kućica srušila. Navodno, da je naišla neka pijavica, jer su tu neki ljudi koji su šetali kosili travu, da su se morali uhvatiti, da je nešto došlo, neki vjetar nenadani," za HRT je izjavio Boris Bukovac, rođak poginulog.

Češki su turisti s hotelskog balkona vidjeli očajnu ženu i čuli njezino zapomaganje. Nakon toga pozvana je hitna pomoć, no dok je stigla, nesretni je čovjek preminuo. Tako smo čuli od Novljana na plaži, koji su ga uglavnom i poznavali, no utučeni događajem, nisu htjeli pred mikrofon.

"Redovito su preko ljeta dolazili. Živio je u Njemačkoj, jer je on oženjen Njemicom, gore ima sina i kćer," dodaje Bukovac. Istraga je u tijeku, no neslužbeno smo doznali da je nesretnu spasilačku kućicu postavila zagrebačka tvrtka Boje medija. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.