Hrvatski radio

Radio Rijeka

Muškatu Vinske kuće Katunar zlatno odličje u Francuskoj

30.03.2022.

11:30

Autor: Vladimir Jurić

Ivan Katunar,  Foto: Vladimir Jurić (HRT / Radio Rijeka)

Ivan Katunar, Foto: Vladimir Jurić (HRT / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nastavlja se berba medalja za vinariju iz Vrbnika. Vinska kuća Ivan Katunar je na cijenjenom francuskom vinskom sajmu Concurs mondial de Lion dobila zlatnu medalju za muškat. 

Nastavak je to niza nagrada za vinariju koja je nedavno u Njemačkoj, na vinskom festivalu Wine World Internacional osvojila tri zlatne medalje za Žlahtinu, Sansigot i Chardonnay. 


Glavni enolog Ivan Katunar mlađi zadovoljan je intersom za nagrađena vina, jer starog vina iz berbe 2020. gotovo pa više i nema u pudrumu. 


"Pred nama je Uskrs, a upravo u vrijeme pred uskrsne blagdane plasiramo mlada vina za koja je inters velik. Lijepi vikendi ponovo dovode u Vrbnik brojne izletnike, pa tako u našoj kušaoni mogu uživati u vinima i malim zalogajima autohtonog krčkog sira i pršuta. Poslali smo naša vina na još neke europske sajmove, pa očekujemo pozitive vijesti s istih", rekao je Katunar.


Mladi enolog zadovoljan je situacijom u Vrbničkom polju te ističe da suša nije naštetila lozi, pa se i ove godine može očekivati dobra berba. Poslušajte razgovor:

Katunar: Ponosni na nagrade i mlada vina koja su već na tržištu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.