Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na autocestama PGŽ dobrodošlicu žele Primorka i Goranka!

21.12.2017.

16:16

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na autocesti od Rijeke do Bosiljeva te od graničnoga prijelaza Rupe do skretanja za Krčki most postavljeni su natpisi dobrodošlice s oznakama tih cestovnih dionica i novim imenima - Goranka i Primorka, izvijestili su iz Primorsko-goranske županije.

Inicijativu da se imenuju primorsko-goranske autoceste pokrenuo je 2014. zamjenik župana Marko Boras Mandić, a poduprli su je članovi Županijske skupštine te uputili mjerodavnome Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Prijedlog je, navode iz županije, analiziran, dobio je potrebne suglasnosti i usklađen je s propisima pa su ploče s imenima postavljene 20. prosinca.

"Iznimno sam zadovoljan jer je dobivanje naziva za ove prometnice plod demokratski provedene procedure. Prijedloga je bilo nekoliko, a s pet tisuća glasova pobijedila su imena Primorka i Goranka. Nakon toga moj je prijedlog jednoglasno prihvaćen na Županijskoj skupštini, što je bio jedan od rijetkih primjera kooperativnosti svih političkih grupacija, od SDP-a do HDZ-a", rekao je Boras Mandić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.