Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na BBC-u emisija o Rijeci Europskoj prijestolnici kulture 2020. i Kvarneru

01.02.2020.

06:00

Autor: HRT - Radio Rijeka

Joe Lindsay i Jennifer Reoch na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci (Foto: HTZ)

Joe Lindsay i Jennifer Reoch na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci (Foto: HTZ)

Foto: - / -

"BBC Getaways" o eno-gastro, povijesnoj i kulturnoj baštini Rijeke, Opatije i otoka Krka! Epizoda o Kvarneru emitirana je 30. siječnja na BBC 1, slijedi 3. veljače na BBC 2, a već je na BBC iPlayer platformi mjesečnog dosega od više od 17 milijuna britanskih i 426 milijuna gledatelja širom svijeta.

U Hrvatskoj je upravo o Rijeci i okolici snimljena emisija za 11. sezonu "BBC Getawaysa", televizijskog serijala posvećenog najatraktivnijim turističkim destinacijama diljem svijeta, a snimanje su organizirali Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Londonu te turističke zajednice Kvarnera, grada Rijeke i otoka Krka."Rijeka EPK 2020. naša je najvažnija kulturna inicijativa u ovoj godini koju koristimo za dodatnu promociju Hrvatske i na nama važnom britanskom tržištu, gdje upravo provodimo i našu prvu ovogodišnju brend-kampanju. Uvjeren sam da će naše brojne marketinške aktivnosti među Britancima rezultirati dodatnom afirmacijom naše zemlje kao poželjne turističke destinacije raznolike ponude", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Britanski TV voditelji Jennifer Reoch i Joe Lindsay gledatelje će upoznati s povijesnim značajem Opatije, "stare dame hrvatskog turizma" te istaknuti sve pogodnosti zdravstvenog turizma ovog dijela Hrvatske.

Prikazat će se Vila Angiolina, zatim prvi hotel na hrvatskoj obali "Kvarner", a ekipa BBC-a plovit će i uzduž šetnice Lungomare. U emisiji će se prikazati znamenitosti Rijeke, kao i lokacije uključene u program Europske prijestolnice kulture: od HNK Ivana pl. Zajca, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Peek&Poke muzeja do Trsata i Trsatskog kaštela.

Sadržaj emisije obogatit će i posjet otoku Krku, gdje će voditelji degustirati morsko pjenušavo vino Valomet, a cijeli Kvarner prikazati kao cjelogodišnju destinaciju inovativne ponude.

Povodom prikazivanja emisije, voditelj Joe Lindsay posebno ističe Rijeku kao city break destinaciju izrazitog potencijala i nekonvencionalne ponude idealne za britansko emitivno tržište.

"Oduševljen sam s Rijekom i smatram da je Britanci tek trebaju otkriti. Nesumnjivo će postati hit destinacija intrigantne povijesti, koja je manje poznata u Velikoj Britaniji. Oduševljeno sam otkrio da je Rijeka domovina torpeda, a saznao sam i poveznicu grada i Georgea Von Trappa koji je poslužio kao inspiracija za film 'Moje pjesme, moji snovi'. Iako nisam obožavatelj tehnologije, bio sam očaran inovativnim muzejima poput Peek&Pokea i otmjenom arhitekturom kazališta Ivan pl. Zajc. Planiram se ubrzo ponovno vratiti, a posebno želim posjetiti brod 'Galeb'", izjavio je Lindsay.

Emisija "BBC Getaways" prikazuje atraktivne svjetske destinacije, a uz Rijeku, Opatiju i otok Krk, nova sezona obuhvatit će i destinacije poput Menorce, Philadelphije, Praga, Brna, Krete i Seville.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.