Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na bolničkom liječenju je 160 kovid pacijenata; pet osoba je preminulo

22.11.2021.

10:37

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je o 18 novooboljelih od COVID-19 bolesti potvrđenih u hitnoći tijekom nedjelje među 1054 laboratorijski obrađena uzorka briseva. Pet osoba je preminulo od COVID-19 bolesti u regionalnom kovid centru riječkog KBC-a.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1327 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 73 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite. (Hina)

336 osoba je ozdravilo, a broj aktivnih slučajeva u PGŽ smanjio se na 4196.

Udio pozitivnih među obrađenim uzorcima je 1,71 posto, a udio hospitaliziranih u ukupnom broju aktivnih slučajeva je narastao u odnosu na dan ranije, na 3,81 posto. 

13 novooboljelih osoba je iz Rijeke i mjesta u prstenu, a po jedna novooboljela osoba je s otoka Krka, Liburnije, crikveničko-vinodolskog područja, Gorskog kotara i s otoka Cresa.

Najveći broj novooboljelih, njih desetero, starije je od 65 godina. Sedam novooboljelih je iz skupine radno sposobnog stanovništa, a jedna osoba je iz mlađih dobnih skupina. 

Broj oboljelih COVID-19 bolesnika u bolnici narastao je za devet i dosegao 160 osoba. U jedinici intenzivne skrbi riječkog KBC-a na respiratoru nalazi je isti broj bolesnika kao i dan ranije, njih 19. 

Broj novozaraženih padao je prošloga tjedna, rekao je ravnatelj županijskog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović istaknuvši i da smo u PGŽ došli do 64 posto odraslih stanovnika cijepljenih prvom dozom cjepiva:

Mićović: manje je zaraženih, ali raste pritisak na bolnicu; pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.