Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Cvjetnicu nordijsko hodanje u Kostreni!

30.03.2023.

11:11

Autor: Radio Rijeka

Nordijsko hodanje u Kostreni

Nordijsko hodanje u Kostreni

Foto: Promo / Radio Rijeka

Suradnja TZO Kostrena te KŠR Gorovo i Nordic Walking Teama Opatija nastavlja se i ove nedjelje, na samu Cvjetnicu, a domaćini su za hodače pripremili i prigodnu zakusku. 

U nedjelju 2. travnja, s početkom u 10:00 sati, nakon vježbi zagrijavanja, sudionici će u sklopu programa pod nazivom "Korakom do zdravlja" – nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene, krenuti na pohod popularnom trasom "Rimska Staza" na relaciji Žurkovo - motel Sv. Lucija – Glavani – Soline - trim staza - Crkva Sv. Lucije – Žuknica – Žurkovo. 


Radi se o srednje teškoj stazi dužine 9 km, a predviđeno trajanje hoda je cca 2:30 sati. 


Hodači će, tijekom svog pohoda, biti ugošćeni ispred Narodne čitaonice Kostrena, gdje će se održavati proslava Cvjetnice, a u sklopu manifestacije "Uskrs u Kostreni" te će ih domaćin počastiti fritajom od šparuga i još pokojim iznenađenjem, pa će se tako sudionici ovog programa uključiti i u proslavu nadolazećeg blagdana. 


Podsjetimo, kao i uvijek, organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. 


Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a program vode licencirani instruktori nordijskog hodanja. 


U slučaju lošeg vremena, organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – u Žurkovu.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.