Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na granicama promet pojačan, ali zasad bez duljih čekanja

17.06.2017.

12:31

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na graničnom prijelazima s Hrvatskom i Slovenijom - na Pasjaku i Rupi - u prijepodnevnim satima nije bilo dužih čekanja ni na ulaz ni izlazu iz zemlje - čekalo se pet do deset minuta, a granična policija ni poslijepodne ne očekuje veće gužve.

Do 11 sati u Hrvatsku je na graničnom prijelazu Rupa ušlo oko 1.300 vozila odnosno oko 4.000 putnika te izišlo oko 1.600 vozila i oko 4.800 gostiju. Većinom su iz Austrije, zatim iz Njemačke, Slovenije, Italije, a ima nešto i Francuza.

Očekuje se da će danas biti slična situacija kao i jučer, kad je tijekom dana preko graničnoga prijelaza Rupa u Hrvatsku ušlo više od 3.800 a izišlo oko 4.700 vozila. Na Pasjaku je jučer zabilježeno nešto manje vozila nego na Rupi - oko 3.300 vozila je ušlo, a Hrvatsku je napustilo nešto više od 2.300 vozila.

Da se nisu dugo zadržali na granici prijepodne su nam potvrdili i turisti koji su u koloni dugoj oko 300 metara čekali pet do deset minuta. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.