Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na groblju Drenova otkriven mezar s nišanima posmrtnih ostataka muslimana

20.03.2018.

16:38

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Na glavnom riječkom gradskom groblju na Drenovi, poslijepodne je otkriven zajednički mezar s nišanima posmrtnih ostataka osoba islamske vjeroispovijesti. Mezar je arhitektonski osmislio Mesud Bužimkić, a izgrađen je sredstvima Medžilisa Islamske zajednice u Rijeci.

Otvaranju su nazočili predstavnici Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, kao i predstavnici Islamske zajednice u Hrvatskoj na čelu s predsjednikom Mešihata muftijom dr. Azizom Hasanovićem.

Predsjednik izvršnog odbora Medžilisa Rijeka Samir Ilijazi na otkrivanju je zahvalio svima koji su pomogli da se mezar-grobnica završi. Nazočnima su se obratili i direktorica komunalnog društva Kozala Nives Torbarina, Esma Halepović Đečević, koja je iznijela kronologiju razvoja projekta, zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i Vojko Obrsnel, gradonačelnik Rijeke. Posebne riječi, svima koji su se pobrinuli da se mezar izgradi, uputio je muftija dr. Aziz Hasanović.

Poslušajte izjavu predsjednika Medžilisa Rijeka Samira Ilijazija:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.