Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na kastavskoj Crekvini Festival čakavske šansone - 16. ČAnsonfest

28.08.2020.

11:52

Autor: Neva Funčić

Foto: ČAnsonfest

Foto: ČAnsonfest

Foto: - / -

Šesnaesti festival čakavske šansone ČAnsonfest Kastav 2020. bit će održan na kastavskoj Crekvini, kao program zatvaranja 29. Kastafskega kulturnega leta. 16 novih skladbi konkurirat će za četiri novčane nagrade Festivala.

Na 16. ČAnsonfestu nastupit će Valter SimčićDino AntonićDavor GrgurićDuško JeličićValerio RicchiutoDaniel NačinovićEmanuela Lazarić-EllaBetti i Damir VrbljanacFrancesco SquarciaHrvoje HegedušićKarla Pupis, Lado Bartoniček, Mario Lipovšek Battifiaca, Nevia Rigutto, Neven Barac i Zemir Delić.

Udruga Kanat Kastav u suradnji s udrugom Kastafsko kulturno leto šesnaest godina za redom organizira Festival čakavske šansone, usmjeren ka očuvanju i promicanju čakavštine, poticanju stvaranja na temeljima čakavske "besede" izražene glazbom.

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: za najbolji tekst, najbolju ČAnsonu, najbolju interpretaciju i Nagradu publike,a bit će dodijeljena i Nagrada za najboljeg kantautora. 

Izravan prijenos Cansonfesta moći ćete pratiti i u programu Radio Rijeke od 20 sati i 30 minuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.