Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na kavi o Kvarnerskom festivalu mora i pomorske tradicije

25.09.2021.

12:30

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Fiumare (preuzeto s Facebooka)

Foto: Fiumare (preuzeto s Facebooka)

Foto: - / -

Festival Fiumare održava se u Rijeci od 22. rujna pa sve do 29. rujna. Osim na Gatu Karoline Riječke, održava se na još dvadesetak mjesta u gradu. Sve što trebamo znati podijelili su s nama u programu Radio Rijeke Jakov Karmelić i Nedo Pinezić, dvojac koji čini organizacijski odbor festivala.

I ove godine manifestacija FIUMARE počela je tradicionalnim izlaganjem barki na riječkom Korzu. Danas će se u Verdijevoj ulici (pokraj kazališta) u sklopu festivala održati Eko-etno sajam autohtonih proizvoda Kvarnera, a u obližnjim restoranima nudit će se jela na bazi autohtonih namirnica Kvarnera.

Danas će sa startom u 14 i 45 sati početi regata tradicijskih barki na jedra, a jutros je održano jedrenje i veslanje barkama za roditelje i djecu. Kakva je posjećenost, koje aktivnosti nudi program festivala i više rekli su nam u emisiji Kaf'e Jakov Karmelić i Nedo Pinezić. Poslušajte razgovor:

Program ovogodišnje FIUMARE, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.