Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koliko poskupljuju Autotrolej i Čistoća?

01.02.2022.

11:44

Autor: Neva Funčić

kolegij gradonačelnika

kolegij gradonačelnika

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Od ožujka Riječani mogu očekivati 20 posto skuplje karte za javni prijevoz kao i skuplji odvoz otpada, najavljeno je na današnjem Kolegiju gradonačelnika. Odluke na sjednici u veljači mora odobriti Gradsko vijeće.

Autotrolej je podnio prijedlog za povećanjem cijena usluge, a kao razloge navodi poskupljenje goriva za 33 posto, rast inflacije, kao i pad broja putnika zbog pandemije. 


Savjet za zaštitu potrošača već je dao suglasnost, a ako i izvršno tijelo odnosno Gradsko vijeće odobri, nove, 20 posto više cijene Autotroleja primijenjivale bi se od prvog ožujka. Izuzetak su učeničke i studentske karte, cijena koja bi ostala ista do rujna, najavila je Malnar. Poslušajte izjavu:

izjava Maje Malnar

okupljeni na kolegiju

okupljeni na kolegiju

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Riječko gradsko vijeće će u veljači odlučivati i o novoj odluci o sakupljanju komunalnog otpada. I tu je najavljeno poskupljenje fiksnog dijela cijene usluge Čistoće, rekla je pročelnica za komunalni sustav Maja Malnar.


Riječ je o usklađenju odluke s novim Zakonom o komunalnom otpadu te je za održavanja kvalitete sustava najavljeno poskupljenje fiksnog dijela cijene odvoza otpada, za kućanstva na iznos od 51, 34 kune, a za druge korisnike fiksni će dio iznositi 132 kune. To je prijedlog koji će se naći pred Gradskim vijećem, a po usvajanju odluka će stupiti na snagu osam dana nakon objave u Narodnim novinama.


Gradonačenik Marko Filipović je izvijestio da je Grad Rijeka za 400 tisuća kuna od privatne vlasnice otkupio građevinsko zemljište na Krnjevu i tako objedinio parcelu za gradnju novih 30-tak POS-ovih stanova. Projekt nove zgrade u blizini trgovačkog centra je u izradi, a gradnja bi mogla početi u ovoj godini, rečeno je danas na kolegiju gradonačelnika.


Poslušajte više:

Marko Filipović o Autotroleju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.