Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Korzu: Sajam autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije

15.10.2018.

12:25

Autor: Saša Vuksan

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Sajam autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije od danas do petka čeka kupce na riječkom Korzu. Organizira ga županijski centar za poljoprivredu i ruralni razvoj, a najavljen je dolazak samo 9 proizvođača hrane, ljekovitoga bilja, ukrasnih predmeta i suvenira.

Od 9 najavljenih, danas prijepodne 6 prisutnih i prolaznici koji nisu sigurni je li to to?

"Očekivala sam više, baš sam iznenađena, gledam, govorim jel' to to ili je negdje drugdje? Da, malo je, 3 štanda.Trebalo bi ipak malo više toga izložiti da ljudi kupe to što vole. Ja sam rođena Riječanka i volim domaće, dapače."

"Ako je ovo sajam, onda je moj maltezer Bernardinac", dobacio nam je jedan mlađi prolaznik nešto kasnije.

Evo kako mali broj izlagača pravda župan Zlatko Komadina kojemu nije bio težak zadatak sve ih obići: "Svaki početak je težak, ovo je u suradnji s našom kašeticom. Mi omogućujemo ljudima da ovdje dobiju prostor, na njima je naravno da to što više saživi, a na građanima Rijeke da kupuju županijsko, kako bi rekli. I to će se širiti, kućice će s jednoga dana samo sve više šetati po Korzu.", rekao je Komadina. 

Na Korzu vam nude domaću hranu, ljekovito bilje, ukrasne predmete i suvenire i tako do petka od 9 do 17 sati. A kako ide domaće, pitali smo Velinku Bertone, vlasnicu OPG-a iz Kukuljanova: "Kupuju i ide. Primorci vole goransko i Gorani vole primorsko", rekla je Bertone.

A možda je najbolji odgovor na pitanje kako ide, na Korzu, nedaleko izlagača, dao ulični glazbeni duo iz Zagreba.

Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.