Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Kvarneru u siječnju za desetinu više turista

07.02.2017.

10:31

Autor: Eduard Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U siječnju je na Kvarneru boravilo 11 posto više turista, s 12 posto više noćenja nego u prvom lanjskom mjesecu. Osjetno je povećan broj noćenja u hotelima s četiri i pet zvjezdica, izvijestila je Turistička zajednica Kvarnera.

 

Na Kvarneru je u siječnju odmaralo 21.809 turista, a ostvareno je 72.143 noćenja. Više od polovice noćenja, 55 posto, ostvarili su strani gosti. Prema zemljama dolaska, najviše je bilo noćenja domaćih turista (32.528), zatim gostiju iz Austrije (9.398) i Italije (8369).

Gotovo polovica noćenja ostvarena je na opatijskoj rivijeri, 20 posto turista bilo je na riječkom području, a po osam posto u Gorskom kotaru, na Lošinju i Krku. Gosti su najviše boravili u hotelima, u kojima je ostvareno oko 60 posto noćenja, dok je u domaćinstvima bilo 24 posto noćenja.

Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov ističe da se odlični rezultati prošle turističke sezone nastavljaju i u siječnju. "Velike manifestacije poput karnevala uvijek su atraktivan motiv dolaska. Veseli i to da, za razliku od hotela niže kategorije, posebno primjećujemo velik porast broja noćenja u hotelima s četiri i pet zvjezdica, što znači da nam dolaze sve kvalitetniji gosti", rekla je Peršić Živadinov.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.