Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Lošinju proslavili 45 godina vjernosti i 60 godina braka

23.09.2020.

11:33

Autor: Ivan Ribarić

Bert i Erika Witte (Foto: Visit Lošinj)

Bert i Erika Witte (Foto: Visit Lošinj)

Foto: - / -

Bert i Erika Witte šezdesetu godišnjicu braka odlučili su proslaviti upravo na Lošinju! Obitelj Witte već 45 godina vjerno se vraća na otok vitalnosti, a svoju 35. godišnjicu braka također su prethodno odlučili proslaviti, gdje drugdje nego na Lošinju.

Tim povodom lošinjski Kamp Čikat organizirao je proslavu, a direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković dugogodišnjim gostima uručio je i prigodni poklon.

Obitelj Witte ovom nam je prilikom otkrila tajnu uspješnog braka, kao i razlog zbog kojeg se vjerno vraćaju svom otoku vitalnosti. Morate pronaći pravu osobu za sebe, kao što smo se mi pronašli, tek tada to funkcionira. Smatram da mi je pronalazak supruge bio kao dobitak na lotu, smatra Bert.

Apsolutno sve nam se sviđa na ovom otoku. Erika ima problema s alergijama, osobito u proljeće u Njemačkoj, dok za vrijeme boravka na Lošinju ne osjeća nikakve tegobe. Klima je ovdje savršena, a i kontakt sa stanovnicima jedan je od razloga zbog kojeg se ponovno vraćamo.

Smatraju da se Lošinj u posljednjih 45 godina jako promijenio, osobito otočne ceste. Kada smo prvih godina dolazili, vozili smo se uskim, krivudavim cestama. Čak smo se na početku vozili po šljunku jer nije bilo asfalta. Još se sjećamo vožnje tim uskim cestama kamp prikolicom, osobito kada bi auto došao u drugom smjeru pa smo se sklanjali obzirom da nije bilo zaobilaznica. Primjećujemo te nam je osobito drago i da su se ljudi razvili, školovali, imaju svoje poslove. Promjene na otoku su vidljive i smatramo da ovaj otok daje dobru priliku mladima koji ovdje žive i žele ostati.

Jako je puno poznanstva i doživljaja s Lošinja koje obitelj Witte neće zaboraviti. Kako i sami kažu, otok je za njih drugi dom. Svakodnevno obavljaju kupnju zajedno, a imaju i svoje „stalno mjesto“ u kafiću s pogledom na luku gdje uživaju u pogledu na grad Mali Lošinj. Jedino žale što unatoč brojnim kontaktima s mještanima nisu naučili hrvatski jezik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.