Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na mjestu pilane u Brodu na Kupi bit će kamp?

10.06.2022.

12:00

Autor: Nenad Lučić

Prostor bivše drvoprerađivačke tvornice u Brodu na Kupi

Prostor bivše drvoprerađivačke tvornice u Brodu na Kupi

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Proteklih je dana niz nagađanja na području Grada Delnica potaknula dojava da je aktualni vlasnik prostora bivše drvoprerađivačke tvornice u naselju Brodu na Kupi počeo uklanjati postojeće proizvodne objekte, a dio je stanovnika i posjednika nekretnina s područja doline rijeke Kupe javno iskazao bojazan da se u tvorničkom krugu planira graditi spalionica otpada s energanom.

Bojazni se temelje na saznanjima o poslovnim aktivnostima vlasnika prostora na drugim lokacijama u Sloveniji i Hrvatskoj. 


Kako bi se otklonile sve nedoumice, čelnici lokalne samouprave održali su sastanak s poduzetnikom, koji je pojasnio razloge uklanjanja postojećih tvorničkih objekata, ali i svoje planove. 


O informacijama s tog sastanka, vijećnike Grada Delnica je na sjednici u četvrtak izvijestila gradonačelnica Katarina Mihelčić, naglasivši da vlasnik tvornice najavljuje turistički poželjne sadržaje. 


Niti u jednom trenutku nije bilo riječi o izgradnji bilo kakve vrste spalionice, a kamoli energane, jer takav objekt ne bi imao što zagrijavati, prenijela je Mihelčić. 


Poduzetnik trenutačno razmišlja što bi s bivšim tvorničkim prostorom bilo najbolje učiniti, jer su objekti koje je tamo zatekao u izuzetno derutnom stanju, pa je radi sanacije morao pristupiti uklanjanju opasnih dijelova. Najavio je da će tijekom jeseni prezentirati što tamo planira raditi, a bilo je riječi o kampu, govori gradonačelnica. 


Odluči li se vlasnik na takvo ulaganje, mogli bismo imati vrhunski kamp na području Broda na Kupi, doznali smo i mi u izjavi što je možete poslušati u nastavku:

Mihelčić o iskazima vlasnika prostora u Brodu na Kupi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.