Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na otoke jedino uz propusnicu lokalnog otočkog stožera Civilne zaštite

01.04.2020.

11:13

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Odlazak na otoke od danas je moguć jedino uz propusnicu koju izdaje područni stožer Civilne zaštite otočke jedinice lokalne samouprave, rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić.

Odlazak na otoke zabranjen je svima koji tamo nemaju prebivalište, ali dosad su vrijedile i propusnice koje izdaje poslodavac, primjerice za građevinske radnike.

"Ta su dva pravila bila u koliziji i sada je to riješeno. Odluku donose isključivo stožeri Civilne zaštite lokalne samouprave – primjerice, ako idete u Krk, onda tamošnji stožer, za Mali Lošinj lošinjski stožer, za Dobrinj stožer u Dobrinju, i tako dalje. Oni procjenjuju je li dolazak neophodan, obavještavaju Županijski stožer, mi dajemo suglasnost, i onda se može na otok", rekao je Boras Mandić gostujući u programu Radio Rijeke.

Najavio je i skoru uporabu aplikacije koja će lokalnim stožerima omogućiti lakšu provjeru zahtjeva za propusnice za kretanje između gradova i općina. Poslušajte cijeli razgovor: 

Marko Boras Mandić o stanju u PGŽ-u, pripremio Robert Ferlin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.