Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na otvaranju Rab film festivala gledat će se dokumentarac "Projekt Kartel"

20.08.2021.

11:35

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Sanjin Kaštelan / Rab Film Festival

Foto: Sanjin Kaštelan / Rab Film Festival

Foto: - / -

Večeras u 20 sati službeno počinje Rab film festival. Festival se otvara dokumentarnim filmom "Projekt Kartel" koji govori o dramatičnim sudbinama meksičkih novinara koji rade priče o narko-kartelima, pri čemu nerijetko i gube živote.

U konkurenciji za najbolji je šest filmova, tri dokumentarna i tri igrana, a vrijedno je napomenuti da će publika moći vidjeti i jedan od najuspješnijih hrvatskih filmova,"Murinu" redateljice Antonete Alamat Kusijanović, koji je osvojio "Zlatnu kameru" za najbolji debitantski film na festivalu u Cannesu.

Murina je na rasporedu sutra u Ljetnom kinu, a nakon produkcije slijedi i koncert Zorana Predina. Dodatna zanimljivost je nedjeljna završnica, u kojoj će u Uvali Padova 1 biti prikazan danski film "Jahači pravde", a moći će se gledati s rive i usidrenih brodova.

Odličnoj turističkoj sezoni na otoku Rabu dodatni impuls dat će i treće izdanje Rab film festivala, koji se po nečemu razlikuje od ostalih događanja, rekla nam je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarina Ribarić. Poslušajte:

Katarina Ribarić: za sve smo osigurali besplatna testiranja, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.