Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Pagu smrtno stradao voditelj skutera

23.06.2017.

10:18

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pronađeno je beživotno tijela u moru paškog akvatorija, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Potraga je krenula nakon poziva stranog državljanina R.J. koji je dojavio da je vidio jet-ski koji bez nadzora plovi na približnoj poziciji između otočića Lukar i mjesta Šimuni.

Obaviještena je Lučka kapetanija Zadar, odnosno nadležna Lučka ispostava Pag, čiji djelatnici su stupili u telefonski kontakt s D.Č., hrvatskim državljaninom i ujedno iznajmljivačem skutera te ga usmjerili prema poziciji napuštenog plovila.

Tijekom plovidbe prema kampu, pronašao je jet-ski, a u moru uočio da pluta tijelo muškarca. Na poziciju su isplovili službenici zadarske Kapetanije, a o pronalasku je obaviještena i Pomorska policija Zadar.

Nakon što su stigli na mjesto nesreće, službenici su potvrdili smrt pronađenog muškarca, a pretragom okolnog područja nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na sudar ili kontakt s drugim plovilom, niti su pronađeni drugi sudionici nesreće ili smrtno stradali.

Svi podaci o pronađenom tijelu u daljnjoj su istražnoj nadležnosti Policijske uprave Zadarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.