Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Pehlinu gorjelo suho granje: vatrogasci još uvijek na terenu

16.07.2017.

10:07

Autor: Boris Kanazir, Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vatrogasci su s dogašivanjem imali posla cijelu noć i još uvijek su na požarištu. Velik požar buknuo je u subotu kasno poslijepodne kod reciklažnoga dvorišta na Pehlinu. Gorjela je značajna količina otpada, uglavnom posječenoga raslinja. Nakratko je planula i obližnja šikara.

Zbog velike količine odbačenoga granja i suhoga lišća koje se zapalilo te bure koja je brzo širila vatru, na gašenju su angažirane i značajne snage riječke Javne vatrogasne postrojbe te DVD-a Sušak, Drenova i Halubjan. U blizini nema hidranata, pa vatrogasna vozila često moraju odlaziti po vodu i izmjenjivati se.

Na terenu je više od 20 vatrogasaca i požar imaju pod nadzorom, rekao nam je zapovjednik I. smjene JVP-a grada Rijeke Albert Blažević, kojeg smo zatekli na mjestu događaja. "Gasi se s pet mlazova vode i dva mlaza pjene i vatrogasne ekipe ostat će ondje dežurati do jutra", kaže BlaževićPoslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.