Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Platku otvaranje kapelice Sveti Hubert

07.11.2020.

13:43

Autor: Branka Malnar

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Otvaranjem kapelice Sveti Hubert, obilježava se 25. godišnjica Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije. Lovci su dobili mjesto na kojem će svake godine, 3. studenoga, svečano obilježiti Dan svog zaštitnika, Svetog Huberta.

Otvaranju zavjetne lovačke kapelice svetog Huberta na Platku prisustvovao je župan Zlatko Komadina sa zamjenikom Petrom Mamulom, a izgradnju Primorsko-goranska županija sufinancirala s 50 tisuća kuna.

Primorsko-goranska županija podržava rad i brojne programe Lovačkog saveza PGŽ za koje je kroz protekle četiri godine izdvojila preko pola milijuna kuna. Uz sufinanciranje izgradnje kapelice, tu je i  provedba mjera uzgoja i očuvanja životinjskih vrsta značajnih za lovno gospodarenje s posebnim naglaskom na Tetrijeba gluhana, zatim lovno kinološke aktivnosti, lovno streljaštvo, adaptacija i opremanje lovačke biblioteke i učionice za obrazovanje kadrova te službene prostorije tajništva, izdavanje priručnika kao i premija osiguranja za kolektivno osiguranje naleta vozila na divljač.

Lovački savez PGŽ okuplja 3.194 članova, od kojih je i 59 lovkinja. 

Na otvorenju je bila Branka Malnar, poslušajte prilog:

Platak, pripremila Branka Malnar

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.