Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Platku ove sezone i umjetni snijeg, uz skijalište se puni umjetno jezero

07.12.2019.

12:33

Autor: Nenad Lučić

Cjeloviti Sustav umjetnog zasnježenja na Platku će omogućiti "proizvodnju" snijega  za staze Radeševo 1 i 2, Pribeniš, Zavoj 19 i baby lift (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Cjeloviti Sustav umjetnog zasnježenja na Platku će omogućiti "proizvodnju" snijega za staze Radeševo 1 i 2, Pribeniš, Zavoj 19 i baby lift (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Pod okriljem Goranskog sportskog centra, u Delnicama je 10. sezonu rada započelo gradsko klizalište, a zahladnjenje sa snijegom je početkom prosinca nagovijestilo i skori početak nove sezone skijališta Platak, gdje se nazire dovršetak 22,5 milijuna kuna vrijednog projekta umjetnog zasnježenja staza.

Nakon nekoliko centimetara prirodnog bijelog prekrivača, Platak bi se uskoro mogao zabijeliti i pod umjetnim snijegom, najavljuje direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič. Izgradnja sustava umjetnog zasnježenja privodi se kraju, uskoro slijedi njegovo testiranje i tehnički pregled, a uz skijalište se puni i umjetno jezero.

"Zalihe za ovu sezonu su u jezeru dovoljne i računamo da smo na taj način od sredine kolovoza prikupili oko 25 tisuća kubika vode. Za ono što tijekom ove sezone planiramo umjetno zasniježiti, a riječ je o stazi Radeševo 1, ta količina je dovoljna. Kada cijeli projekt bude dovršen, s procijenjenim količinama vode u jezeru moći ćemo osigurati umjetni snijeg na stazama Radeševo 1 i 2, Zavoj 19, Pribeniš i baby lift", kaže Udovič.  

Planira se i projektna nadogradnja delničke ledene dvorane. Na početku desete, jubilarne sezone rada klizališta u Delnicama, direktor Udovič najavljuje izradu dokumentacije  koja će omogućiti nadogradnju tog objekta u potpuno zatvorenu ledenu dvoranu. 

"Ove godine je pri kraju razrada projekta zatvaranja posljednje južne strane klizališta i izgradnje dodatna dva kata objekta iznad postojećih sadržaja. Na jednom katu bi se nalazili poslovni prostori, na drugom moderna teretana, a ispod tribina svlačionice sa svim onim što objekt poput klizališta mora imati", najavljuje Udovič.  

Dovršetkom dokumentacije bit će poznata i cijena nadogradnje klizališta, a potom slijedi  traženje odgovora na pitanje – kako i gdje za taj opsežan posao osigurati novac? Javlja Nenad Lučić:

Umjetni snijeg na Platku, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.