Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Platku više uređenih skijaških staza i nova pokretna traka

01.10.2015.

17:15

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za predstojeću zimu priprema se niz novosti u sportsko-rekreacijskom centru na Platku. Velika ulaganja u uređenje sadržaja opravdala je dobra ljetna sezona, tijekom koje je izletište posjetilo oko šest tisuća ljudi.

Skijaše na Platku ove godine dočekuje nekoliko novosti. Uz žičaru Radeševo, radit će Pribeniš i Tešnje. Nepraktičan ski-lift uz Baby stazu, zamijenit će skijaška traka. Pripremljena je i staza za skijaško trčanje, a uredit će se i snowpark za bordere, najavljuju iz Goranskoga sportskog centra koji upravlja Platkom.

U projekt sportsko-rekreacijskog centra Platak Primorsko-goranska županija uložila je oko 5,5 milijuna kuna. Uz uređenje parkirališta, žičara i skijaških staza, izgrađena su sportska i dječja igrališta te biciklističke i pješačke staze.

Na taj su način stvoreni uvjeti za cjelogodišnju sezonu. Da se u tome uspjelo govori i podatak da je prve ljetne sezone Platak posjetilo oko 6000 izletnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.