Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na programu otvaranja godine EPK u Rijeci 20.000 građana

02.02.2020.

15:25

Autor: Hina

Foto: Petar Fabijan / Rijeka 2020 - EPK

Foto: Petar Fabijan / Rijeka 2020 - EPK

Foto: - / -

Na programu otvaranja godine Europske prijestolnice kulture u Rijeci sa središnjim programom "Opere industriale" u luci nazočilo je 20.000 Riječana i gostiju, procjena je policije i organizatora, priopćila je policija po čijoj je ocjeni sve prošlo bez incidenata i u dobrom sigurnosnom ozračju.

Iako je manifestacija protekla mirno, primorsko-goranska Policijska uprava izvijestila je da je u gradu zabilježeno nekoliko incidenata.

U Adamićevoj ulici je ozlijeđen muškarac koji je zatim umro u KBC Rijeka.

Policija je u dva navrata zatekla dvije osobe koje su prekršile zabranu letenja bespilotnih letjelica dronova, uspostavljenu za područje Rijeke u subotu od 12 do 24 sata. Unatoč zabrani, 31-godišnji hrvatski državljanin oko 12:55 sati te 36-godišnji državljanin Srbije oko 20:50 sati nedozvoljeno su upravljali bespilotnim letjelicama. One su im privremeno oduzete, a o tome će policija će obavijestiti nadležnu agenciju za civilno zrakoplovstvo radi daljnjeg postupanja iz njihove nadležnosti, javila je policija.

Nešto poslije ponoći, 68-godišnji hrvatski državljanin, posjetitelj plesnog programa održanog u prostoru riječke ribarnice, popeo se na pozornicu visine oko 1,5 metara te pao i ozlijedio se pa je prevezen u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. 

U cjelodnevnom i cjelonoćnom programu otvaranja godine EPK u Rijeci održano je 70 događanja na 30 lokacija u središtu grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.