Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na riječkom lukobranu održana vatrogasna vježba na polarnom kruzeru

02.07.2020.

11:18

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Na riječkom lukobranu u suradnji s posadom broda Scenic Eclipse održana je vatrogasna vježba "Gašenje požara na polarnom kruzeru". Na vježbi je sudjelovalo pedesetak sudionika, a cilj je bio testirati sposobnosti i kapacitete svih sudionika vježbe.

Uz članove Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke, koja je inicirala vježbu, na taktičko -pokaznoj vježbi sudjelovali su i djelatnici Luke Rijeka, Lučke uprave Rijeka, Lučke kapetanije, Dezinsekcije, Jadranskog pomorskog servisa, Croatia Pilot, Securitas, Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a i Pomorske i aerodromske policije.

Članovi posade polarnog kruzera Scenic Eclipse simulirali su da je na sletištu za helikoptere došlo do pada helikoptera, a požar je zaprijetio i donjem katu, to jest brodskom restoranu. Članovi JVP grada Rijeke sa nekoliko su navalnih vozila pod sirenom stigli na lukobran i započeli gašenje sa vodom i morem, pritom koristeći i auto-ljestve.

Za to vrijeme djelatnici Dezinsekcije su ogradili kruzer zaštitnom branom, te su započeli čišćenje mora. Djelatnici PU PGŽ su sa roniocima osiguravali pristup kruzeru, kao i djelatnici Lučke kapetanije Rijeka. Vježba je pokazala da se svi koji su vezani uz kruzing turizam mogu nositi sa mogućim požarom u Riječkoj luci.

Poslušajte izjavu zamjenika zapovjednika JVP Rijeka Daria Gauša:

Zamjenik zapovjednika JVP Rijeka Dario Gauš - izjava, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.