Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na riječkom sveučilištu još tristotinjak upisnih mjesta

17.07.2013.

15:41

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pravo upisa na studijske programe visokih učilišta ostvarilo je 29 772 kandidata, objavila je danas Agencija za znanost i visoko obrazovanje temeljem podataka iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta. Konačne rang-liste kandidata za upis za akademsku godinu 2013./2014. objavljene su danas na mrežnim stranicama www.postani-student.hr

Sveučilište u Rijeci ima još 329 slobodnih mjesta, a popunjeni su Učiteljski fakultet i Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci. U potpunosti je popunjen Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru.

Pulsko Sveučilište Jurja Dobrile u Puli još ima 416 mjesta na svim studijima, isto kao i Sveučilištu u Dubrovniku gdje su ostala još 74 slobodna mjesta.

Kandidati koji u ljetnome roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski upisni rok, ali samo na studijskim programima na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok. Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku počet će 22. srpnja i trajat će do 20. rujna ili do roka koji odredi visoko učilište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.