Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Rupi i Pasjaku za izlaz iz Hrvatske čeka se oko sat vremena

17.04.2017.

17:15

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, u Primorsko-goranskoj županiji, za izlaz iz Hrvatske prema Sloveniji čeka se oko sat vremena, doznaje Hina poslijepodne u Postaji granične policije u Rupi. Na oba prijelaza za izlaz iz Hrvatske su otvorene po tri izlazne trake.

Zbog povratka turista i drugih putnika s Uskrsnih blagdana, i u nastavku dana se - zbog sustavnih kontrola pri prijelazu državne granice - na Rupi i Pasjaku očekuju povećane gužve, a kolone bi se mogle povećati, navode iz policije.

Iz Hrvatskog autokluba ranije danas su priopćili da su zbog sustavnih graničnih kontrola, koje su u tijeku na svim hrvatskim graničnim prijelazima, zabilježena čekanja duža od 30 minuta ili više.

U Sloveniji je do 21 sat zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, pa HAK upozorava vozače teretnih vozila da ne kreću prema graničnim prijelazima, zbog popunjenih odmorišta i parkirališta uz autoceste, ali i izvan njih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.