Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Sajmu mogućnosti motivirali učenike za bavljenje raznim aktivnostima

10.05.2018.

12:03

Autor: Olivera Vinković

Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka

Foto: - / -

Centar Zamet u Rijeci danas je ugostio oko tisuću učenika osnovnih škola na "Sajmu mogućnosti", manifestaciji kulturno-umjetničkih, sportskih, tehničkih i drugih aktivnosti koje motiviraju učenike za bavljenje aktivnostima u slobodno vrijeme.

No, to je i jedan od načina zaštite djece od ovisnosti, vandalizma te vršnjačkog nasilja. Ujedno, u suradnji s PU Primorsko-goranskom cilj je sajma bio i razvijanje odnosa povjerenja s policijom.

Evo što nam je rekla Karla Mušković iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i osnovnoškolci:

"Cilj je prvenstveno u sajmu mogućnosti pokazati djeci različite udruge, bilo umjetničke , sportske i neke druge, da dobiju neki uvid na koji način mogu kvalitetno osmisliti svoje slobodno vrijeme. A ono što je isto tako vrlo bitan cilj ovog Sajma mogućnosti - stvoriti jedan pozitivan odnos djece prema policiji, jedan prijateljski odnos, da znaju da je policija tu i da im može pomoći u svakom trenutku", rekla je Mušković.

"Pa sve je super, a najviše su mi se svidjele Prve riječke mažoretkinje jer su imale super koreografiju i ja bih im se jednom pridružila; Jako llijepo, bili smo već na streličarstvu, gledali smo tekvando, dresiranog njemačkog ovčara za policiju i druge stvari", rekli su osnovnoškolci.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.