Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Sveučilištu u Rijeci idući tjedan prvi Europski dan logopedije

26.02.2021.

12:30

Autor: Ivan Ribarić

Kokolingo - prva digitalna logopedska vježbenica u Hrvatskoj za pomoć djeci s artikulacijskim poremećajima (Foto: Vlatka Bakran Burić)

Kokolingo - prva digitalna logopedska vježbenica u Hrvatskoj za pomoć djeci s artikulacijskim poremećajima (Foto: Vlatka Bakran Burić)

Foto: - / -

Prvi Europski dan logopedije Sveučilišta u Rijeci obilježit će se prigodnim simpozijem koji će se održati 3. ožujka 2021. s početkom u 18.00 sati putem platforme Zoom. Ove godine, u skladu s vremenom u kojem živimo, tema je Telepraksa u logopediji.

2020. je na svaki način bila izazovna godina i otvorila brojna pitanja na koja je brzo i učinkovito trebalo naći odgovor. Telepraksa je vid telemedicine gdje su usluge osigurane posredstvom suvremenih tehnologija i onda kada su korisnici i stručnjaci razdvojeni. Uslijed pandemije virusa COVID-19 telemedicina je ušla u svakodnevnu uporabu. Stoga je simpozij usmjeren ovoj temi i predavači će podijeliti svoje vrijedno iskustvo.

Simpozij će otvoriti doc. dr. sc. Zdravko Kolundžić, voditelj studija Logopedija i predstojnik Logopedskog centra te prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete.

Broj sudionika je ograničen, a prijave su otvorene do 1. ožujka 2021. do 16.00 sati te je potrebno požuriti s prijavom: https://bit.ly/3bCkPfV

Osim toga organizatori skreću pozornost da je Kokolingo - prva digitalna logopedska vježbenica u Hrvatskoj za pomoć djeci s artikulacijskim poremećajima, nominirana za najbolje digitalno rješenje na World Summit Awards (WSA) 2020. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.