Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Na tragu starine" - etno manifestacija s dva desetljeća tradicije

21.07.2019.

10:26

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Ovoga vikenda održana je jedna od najdugovječnijih ljetnih događaja koje organizira Turistička zajednica Grada Delnica - etno manifestacija „Na tragu starine“. Manifestaciju prati dvadesetak godine tradicije.

Nakon dva desetljeća održavanja na prostoru delničkog izletišta Polane, program manifestacije ove je godine prvi put osmišljen na središnjem gradskom trgu i u obližnjem parku, čime se željelo poboljšati posjećenost.

Na promijenjenoj lokaciji i ove se godine odvijao festival svirača harmonike heligonke i malih glazbenih sastava, a prostor parka ocijenjen je kao pogodan za održavanje natjecanja u tradicijskim zanimanjima poput košnje i piljenja trupaca ručnom pilom.

Nakon svega, nameće se zaključak kako posjećenost manifestacije „Na tragu starine“ nije onakva kakvu organizatori priželjkuju, što potvrđuje i direktor turističkog ureda u Delnicama Petar Hrg.

"Nakon ovogodišnje promjene lokacije, neke ćemo stvari ipak morati doraditi, želimo li manifestaciju sačuvati i potaknuti rast broja posjetitelja. Osim promjena bit će potrebna i dodatna ulaganja, kako bi ovaj događaj postojao i dalje", rekao je Hrg.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.