Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Trgu Riječke rezolucije kušajte izvorna kvarnerska vina i delicije!

10.06.2021.

13:27

Autor: Neva Funčić

Kvarnerska vina predstavit će se u središtu Rijeke za vrijeme Fiumanke (Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell)

Kvarnerska vina predstavit će se u središtu Rijeke za vrijeme Fiumanke (Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Od 10. do 12. lipnja po prvi puta će se na Trgu Riječke rezolucije na otvorenome održati Kvarner Wines Festival WineRi 2021. Festival je otvoren u četvrtak 10. lipnja od 15 do 22 sata te u petak i subotu 11. i 12. lipnja od 12 do 22 sata.

Trg Riječke rezolucije postat će na tri dana centar eno-gastronomske ponude Kvarnera, a u sklopu samog festivala će se na Visokoj poslovnoj školi PAR, u okviru predstavljanja novog studijskog programa "Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu", održati i prezentacije, odnosno radionice "Vina Kvarnera u srcu Rijeke i Pjenušava vina Kvarnera u srcu Rijeke.

Kako ističu organizatori - Udruženje Kvarner Wines i članovi Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera - festivalom se želi prezentirati kvarnerska vina (autohtone sorte, pjenušce…) i kvarnerske proizvode (pršut, sir, ulje, baškot), predstaviti edukacijski, izložbeni i prodajni prostor Centra autohtonih proizvoda Primorsko-goranska kašetica te turistički promovirati Primorsko-goransku županiju i Rijeku, odnosno Kvarner kao eno-gastronomsku turističke destinacije.

Svi će posjetitelji imati mogućnost kušati više od 50 etiketa kvarnerskih vina, s naglaskom na autohtone vinske kvarnerske sorte, a nastupit će vinari iz vinske regije Kvarner - vinogorje Opatija - Rijeka - Vinodol: OPG Plovanić Vina iz Kastva, Eko selo Selce iz Selca, Vinska kuća Pavlomir iz Novog Vinodolskog, vinogorje Krk (Vrbnik) Estate Winery Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Obiteljska zadruga Gospoja, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Ugostiteljstvo i trgovina Nada.

Svoje će proizvode promovirati i obrt Kotač Lokve s goranskim rakijama i likerima, Sirana Hlam s Krka sa sirevima i proizvodima od mlijeka, Krčki pršut Žužić s Krka s pršutom i suhomesnatim proizvodima i Tramuntana Wood Craft s proizvodima od drva te ugostiteljska ponuda Primorska konoba.

Suorganizatori Kvarner Wines Festivala WineRi su Udruga Žlahtina, vinogradari i proizvođači vina i Udruga Kvarnerska kvaliteta, dok su pokrovitelji Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, odnosno Centar autohtonih proizvoda Primorsko-goranska kašetica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, HGK Županijska komora Rijeka, HOK Primorsko-goranske županije, Visoka poslovna škola PAR i Jamnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.